בלוג מאמרים

פנסיון לכלב, איך עושים את זה נכון?

יוצאים לחופשה? טסים לחו"ל? איזה… כיף..? תלוי את מי שואלים. עבור כלבים רבים ניתוק מהמשפחה ושהייה בפנסיון יכולים להיות מאוד מאתגרים. שאלנו מאלפים ובעלי פנסיונים מקצועיים איך לבחור פנסיון לכלב, איך להכין את הכלב לפרידה לפני החופשה, ומה לעשות ומה לא לעשות על מנת להפוך את התהליך לכמה שפחות טראומטי.

למי שיש חיות מחמד, יציאה לחופשה תמיד תהיה מלווה ברגשות אשם ודאגה לחבר הנאמן שנשאר מאחור. לפעמים מרוב דאגה אנחנו עושים דברים שעלולים להחמיר את המצב. אז איך להתנהג ולמה לדאוג כשמשאירים כלב בפנסיון?

קודם כל, תבחרו מקום שאתם סומכים עליו, כדאי לשאול על המלצות ממישהו שאתם סומכים עליו וכמובן להיפגש עם בעל הפנסיון ולבקר במקום לפני שסוגרים משהו.

בן סקורקוביץ – מאלף כלבים מקצועי מקרית טבעון מסביר איך לעשות את זה נכון:

" להשאיר את הכלב בפנסיון יכול להציף תחושות של חוסר ודאות, חששות, געגוע.. לשני הצדדים. אם היינו יכולים להסביר ליקירנו שתיכף נחזור, הכל היה יכול להיות יותר פשוט. יש כלבים סתגלנים יותר, מגיעים לפנסיון כמו בעלי הבית וישר מתחברים עם כולם. יש כלבים שסתגלנים פחות. לכן חשוב לבחור מקום מקצועי שעליו אתם סומכים, ולתאר לו את הכלב על מנת להתאים עבורו את השהות הטובה ביותר.

בן סקורקוביץ - מאלף כלבים

-דאגו למתן כל החיסונים והדברות המזיקים (ניתן להתייעץ עם הוטרינר המטפל).

-נסו להיות רגועים ולשדר לכלב רוגע במהלך הנסיעה והמסירה בפנסיון.

-הביאו עם כלבכם קולר על הצוואר (רצוי עם תג שם עדכני).

-תבקשו עדכונים שוטפים ותמונות מהשהות של הכלב בפנסיון.

-ודאו שהאוכל במקום מתאים לכלבכם (באם רגיש למשל לעוף אנא יידעו את המטפלים).

-הביאו עם כלבכם צעצוע אהוב ומוכר מהבית.

-צאו לטיול ארוך מאוד עם הכלב לפני הנסיעה על מנת להוריד מתח, לפרוק אנרגיה ולעייף.

-תנו ליטוף ונשיקה אך בלי פרידה ארוכה ורגשית, שכן היא יכולה להגביר רמת לחץ."

בנוסף לכל אלה, גוני עופר – מאלף מקצועי ובעל פנסיון בהסוללים, מסביר מה בעצם עובר על הכלב ואיך אנחנו יכולים להקל עליו:
גוני עופר - מאלף כלבים ובעל פנסיון

"כדאי להביא את הכלב לפנסיון לפני הנסיעה מספר פעמים ולהכיר את המקום. מומלץ גם להשאיר אותו כחצי שעה בפנסיון לבד שתהיה לו חוויה טובה.

כלב הוא חיה שחיה בלהקה ופרידה מהלהקה (שזה אתם) תמיד תהיה עצובה בשבילו. לכן, בכל מצב של שינוי שיגרה ופרידה, צריך לעשות את זה בצורה הכי קלה והכי פשוטה. בלי לעשות שום עניין. ככה, גם הכלב מבין שאין שום עניין בזה שהוא הולך למקום חדש או בזה שבעצם אתם נפרדים ממנו.

כבר במהלך ההתארגנויות לקראת הנסיעה (הכנת התיקים והמזוודות), הכלב נהיה עירני לעניין הזה ואנחנו בטבעי מתחילים להסביר לו מה הולך להיות. חשוב כבר מהשלב הזה לא לעשות עניין ולא להתרגש. זה בסדר שהוא יהיה עצוב על זה שאנחנו נוסעים.

אנחנו טועים לחשוב שהכלב עצוב או בדיכאון לקראת הפרידה, אבל זה לא נכון, הכלב לא מבין מה בעצם הולך לקרות והוא רק משקף את ההתנהגות שלנו. אם תשדרו לכלב חרדה או חשש לקראת הנסיעה, זה גם מה שהכלב ירגיש. מאוד חשוב להתנהג ליד הכלב כאילו הכל בסדר גם אם אתם לא מרגישים כך.

הסוד הוא להתנהג כאילו הכל רגיל

בגדול הטיפ הכי חשוב, תנו לכלב בכל סיטואציה שאתם עושים במהלך תכנון הנסיעה, ההתארגנות, הביקורים שלכם בפנסיון לפני וההשארה שלו בפנסיון את ההרגשה שהכל רגיל. עשו את זה בצורה כזאת שלמרות שאתם לא מרגישים שזה משהו שטוב בשבילו, תנו לו את ההרגשה שזה הכי טוב בשבילו. תעשו כל פעולה בכיף גם אם זה לא מה שאתם באמת מרגישים (כי אתם מוצפים ברגשות אשם)"

זה בסדר שהכלב יהיה עצוב על זה שאנחנו נוסעים
זה לא תמיד מתאים לכולם

בסופו של יום אתם מכירים את הכלב שלכם הכי טוב ורק אתם תדעו באמת עם מה הוא מסוגל להתמודד. ישנם כלבים שסובלים מחרדת נטישה ובעיות התנהגות שונות אשר ימנעו מכם את האופציה של השארת הכלב בפנסיון. במקרים האלה תאלצו למצוא דוגיסיטר טוב שתוכלו לסמוך עליו שיטפל וידאג לכלב בביתכם או בביתו. בנוסף מומלץ לדאוג לכלב לתעסוקה בצורת משחקי חשיבה וצעצועי האכלה, התעסקות מאתגרת שמתוגמלת במשהו טעים עוזרת להוריד סטרס וחרדה. וכמובן לא לשכוח להביא לו מלא מתנות מחו"ל!

 

*המאמר הוא בגדר המלצה בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ מקצועי.

שתף מאמר זה ב-

אולי יעניין אותך גם: