בלוג מאמרים

שירותים לחתול

החתול ידוע בתור החיה הכי נקיה בטבע – אך האומנם כך הדבר?

מחקרים מראים שעדיין לא נמצא החתול שמנקה אחריו כשהוא הולך לשירותים… לאור העובדה הזאת, הנטל הריחני הזה מופקד בידי הבעלים של החתול.

במאמר זה נסקר את כל השיטות, האמצעים, הפתרונות והחידושים של תחום ה"משחקים בקקה". מהבסיס ועד לשירותים אוטומטיים לחתול.

קודם כל, הצרכים הבסיסיים (חוץ מתשחץ, נייר טואלט רך במיוחד וספריי בניחוח "בריזת ים")…

בניגוד לכלבים, את החתולים אי אפשר להוציא לטיול ולכן לחתולים ביתיים נדרש פתרון שונה. כיוון שלחתול יש אינסטינקט מולד לכסות ולהחביא את צרכיו, המטרה היא לדמות לו את התנאים להם הוא רגיל בטבע. לצורך כך, צריך שיהיו לנו: שירותים, חול (מיוחד) וכף לאיסוף צרכים (וכמובן חתול…). את השירותים כדאי למקם במקום שקט (לא ליד מכונת כביסה או מקור רעש שיכול להפחיד – החתול עלול לסרב להשתמש בשירותים האלה). לאחר מכן, למלא בתחתית השירותים את החול, ולהראות לחתול את המיקום על מנת שידע ללכת לשם (רצוי להזיז ולהדגיש מולו את המקרם של החול). לאחר שהחתול השתמש בשירותים, מוציאים בעזרת כף הצרכים את ההפתעה שהוא הכין וזורקים לפח.

שירותים, חול, כף צרכים.

אז איך מתחילים ואיך מחליטים? איזה שירותים? איזה חול? אני חייב לנקות את זה?? והכי חשוב… מה לגבי הריח??

השירותים

קיים בשוק מגוון די מכובד של שירותים לחתול, מגיגיות בסיסיות ועד שירותים אוטומטיים שמתחברים לחשמל. נתחיל בבסיס ובהמשך נסביר גם על אופציות ה"היי טק" של התחום.

שירותים פתוחים: שירותים אלו הם מעין גיגית עם מסגרת למניעת פיזור חול (שלא תמיד יעילה). הצרכים של החתול גלויים ואין שום דבר שיעצור את הריח. סוג זה מתאים למי שמחפש פתרון זמני (חתול חולה שדורש טיפול זמני, מעבר דירה או תקופת הסתגלות של גורים).

שירותים פתוחים

שירותים סגורים: בדומה לסוג הפתוח, גם אלו הם מעין גיגית רק עם מכסה, דלת מתנדנדת ובדרך כלל מגיעים עם אופציה לפילטר. סוג זה מפחית בצורה משמעותית את פיזור החול לעומת השירותים הפתוחים, ומאוד עוזר להשתלט על ריחות לא נעימים. מומלץ לשימוש עבור חתולים ביתיים לשימוש ארוך טווח.

שירותים סגורים

שירותי הופ-אין: מעין גיגית גבוהה עם פתח כניסה עליון. הצורה הייחודית של שירותים אלו מונעת פיזור חול באופן כמעט מוחלט! אך קיים גם חיסרון – כיוון שהשימוש בשירותים דורש מהחתול לנתר אל ומהשירותים, הם לא מתאימים לחתולים מבוגרים מאוד או בעלי נכויות.

שירותי "הופ-אין"

החול

"חול" הוא שם כולל למגוון המוצרים המיועדים למילוי השירותים של החתול. לכל סוג חול יש מאפיין ייחודי, חלק מתגבשים יותר, חלק סופגים יותר, חלק מתפזרים פחות. קיבצנו עבורכם את סוגי החולות הבולטים בתחום.

חול לא מתגבש: חצץ שסופח נוזלים ברמה מועטת, אינו מתגבש ולרוב אינו סופג ריחות, בדרך כלל מעלה אבק. אין אפשרות לנקות את החול על פי השימוש ולכן בכל ניקוי, יש צורך להחליף את כולו. בדרך כלל יהיה זה החול הכי זול והוא מומלץ למקרים שמצריכים פתרון לטווח קצר או לחתולים שלרוב עושים את הצרכים בחוץ ורק מידי פעם משתמשים בשירותים של הבית.

חצץ לא מתגבש

חול מתגבש: במגע עם הצרכים של החתול, החול יתגבש למעין כדור סביב הצרכים. את הכדור הזה מוציאים בעזרת כף צרכים וזורקים. מכיוון שאנחנו מסננים רק את הצרכים של החתול, החול נשמר לזמן ארוך יותר לעומת החול הלא מתגבש ועל כן בחישוב משוקלל עלותו היא לא בהכרח גבוהה בהרבה מהחול הפשוט. החולות המתגבשים סופגים גם את רוב הריחות הלא הנעימים.

חול מתגבש

חול קריסטל: עשוי גרגרים גדולים שנראים כמו גבישי מלח (חול זה אינו מתגבש). סופח נוזלים וריחות ברמה מעולה וכמעט ולא מתפזר. מרקם הגרגרים גס, עשוי להיות לא נעים למגע ולפעמים נתקע בכפות החתול ועלול לגרום לפציעה. פחות מומלץ לגורי חתולים שכפות הרגליים שלהם עדינות יותר.

חול קריסטל

חולות אקולוגיים: חולות העשויים מחומרים מתכלים ולא רעילים. קיימים מגוון סוגים  העשויים משאריות של תעשיית הסויה, משבבי עץ, עיתונים ממוחזרים ותירס. רוב החולות האקולוגיים מתגבשים, סופגים ריחות ורובם ניתנים להדחה באסלה ולשימוש בקומפוסט. לא מעלים אבק וכמעט ולא מתפזרים.

חול אקולוגי

אחרי שסיימנו לבנות ארמונות חול, הגיע הזמן לגשת לנושא הכי חשוב… מה עם הריח???

בראש ובראשונה, הדבר הכי חשוב זה: לנקות, לנקות, לנקות. את השירותים צריך לנקות כל יום ואם יש הרבה חתולים אז מומלץ כמה פעמים ביום. בשלב השני נכנס לתמונה תפקידו של החול. השתמשו בחול איכותי שסופג ומתגבש, רצוי גם שיהיה מועשר בסודה או פחם (שני מוצרים שמאוד חזקים בספיגת ריחות). עשיתם הכל "לפי הספר" אבל עדיין משהו לא עובד? כדאי לנסות שינוי תזונתי. אחד הגורמים שמשפיעים על הניחוחות שהחתול שלכם מייצר, זה האוכל שלו – You are what you eat, מה שנכנס, זה מה שיוצא. אם החתול אוכל מזון שלא מתאים לו, או מזון באיכות נמוכה, זה מאוד משפיע על הצרכים של החתול ויש גבול לכמה אפילו החול הכי טוב מסוגל לספוג…

קראת עד פה ואת\ה שוקל\ת להזדכות על החתול כי אין שום סיכוי שתתעסק\י בזה?? גם לזה יש פתרון! הכירו את:

עולם ההיי טק של תחום ה"משחקים בקקה"

אפלטון נהג לומר כי: "הצורך הוא אבי ההמצאה", ואנשים חכמים אחרים השלימו את המשפט: "העצלנות היא לכל הפחות דוד שלה". זהו בדיוק קו המחשבה אשר הוליד את המוצרים הבאים:

"קקי-גוּל"\שירותים חצי אוטומטיים: שירותים לחתול עם מגירה מובנית. כאשר צריך לנקות את השירותים מטים אותם הצידה (או מושכים בידית בדגמים המשוכללים יותר), הפסולת מופרדת מהחול הנקי ומתרוקנת לתוך המגירה. מרוקנים את המגירה וסיימנו!

"קקי-גול"

שירותים חשמליים: השירותים מחוברים לחשמל וישנה מגרפה שעוברת על כל שטח השירותים ומרוקנת את הפסולת לתוך מגירה. בחלק מהמוצרים פעולת הניקיון מתבצעת בזמנים קבועים מראש המוטמעים במכשיר. בדגמים משוכללים קיים חיישן והניקיון מתבצע רק אחרי שהחתול סיים את ענייניו. כשמדובר במוצר חשמלי, ההמלצה שלנו היא לבחור במכשירים של חברות ידועות ומוכרות (רצוי להתייעץ עם אנשי המקצוע שלנו). בצורה הזאת תוכלו לקבל מענה במידה וישנה תקלה או בעיה כלשהי עם המוצר.

שירותים חשמליים

בגדול אלו הן שתי האפשרויות המובילות, כמובן שקיימים פתרונות נוספים (למשל שירותים המתחברים למערכת הביוב הביתית או אפילו שירותים המופעלים בעזרת אפליקציה מהטלפון). ישנו גם פתרון של אילוף החתול לשימוש בשירותים הביתיים (בהנחה שלא אכפת לכם להוסיף את החתול לרשימת ההמתנה לשימוש בחדר השירותים בבוקר).

המבחר אולי נראה מבלבל, אבל אם חופרים מספיק, מוצאים פתרון לכל דבר! אולי יידרשו כמה ניסיונות עד שתעלו על השילוב שיהיה הכי נוח לכם ולחתול שלכם. אבל אנחנו מבטיחים לכם שהמשימה הזאת הרבה יותר פשוטה ממה שנדמה לכם. על מנת לייעל את התהליך, הצוות המקצועי של "הכל לכלב ולחתול" ישמח לעזור לכם למצוא את הפתרון שיתאים לכם.

*המאמר הוא בגדר המלצה בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ מקצועי.

שתף מאמר זה ב-

אולי יעניין אותך גם: